Meillä vapaaehtoistoimijana

Meillä vapaaehtoistoiminnassa jo mukana toimivat ovat parhaita henkilöitä kertomaan, miksi vapaaehtoisena toimiminen Lahdensivun kodin vanhustyössä on mielekästä. Tässä vapaaehtoisiamme, jotka haluavat jakaa lukijalle tarinansa.

”Kaikki lähti alkuunsa siitä, että liityin Tampereen Naisyhdistykseen 1990-luvun loppupuolella ja olin silloin vielä työelämässä mukana. Meitä miehiä liittyi samanaikaisesti muitakin mukaan toimintaan. Olen saanut näiden vuosien aikana jutella lukemattomien kodin asukkaiden kanssa. Huumorikin kukkii ja ilo syttyy niin omiin kuin asukkaidenkin silmiin. Vapaaehtoistoiminta ei ole missään tapauksessa uhrautumista vaan iloa saada ja antaa.”

-ERKKI-

”Työssäni Lahdensivun kodissa aikaisempina vuosina näin vapaaehtoisten tärkeän roolin.
Arvostan suuresti henkilöitä, jotka osallistuvat ja antavat aikaansa tavalla tai toisella. Lahdensivun koti on minulle läheinen paikka, suhtaudun kotiin lämmöllä, sinne on helppo tulla. Olen sydämellä mukana tässä Luovan kerhon toiminnassa. Saan hienoja elämyksiä kerholaisilta. Koen suurta iloa nähdessäni onnistumisia ja osallistumista.”

-RAIJA-

“Toivomus ryhmällemme vapaaehtoistyöhön Lahdensivun kodissa tuli kodilta itseltään. Tarve oli kodin miespuolisten asukkaiden kanssa läsnä- olemiseen ja keskusteluun. Toimintamme alkamista ja työskentelyämme on helpottanut se, että olemme kaikki eläkeläismiehiä ja samanlaisten harrastusten parissa toimivia. Olemme voineet tutustua Lahdensivun kodissa hienoihin vanhoihin herroihin ja saaneet monipuolisista keskusteluista heidän kanssaan paljon ajatuksia ja vaikutteita omaankin elämäämme. Iloa toiminnallemme on antanut myös se, että olemme todenneet Lahdensivun asukkaiden ja talon henkilöstön arvostavan meitä ja työtämme.

Vaikka emme pystykään osallistumaan mihinkään sairaanhoidolliseen työhön, olemme kokeneet talossa muodostuneen ”Ukkopiirin” saaneen oman arvonsa ja edesauttaneen siihen osallistuneiden henkisen vireyden ja positiivisen elämänasenteen jatkumista.”

-VEIKKO, VELI, ERKKI JA MARKKU-

Lahdensivun koti

Jaakonmäenkatu 5
33560 Tampere

Sähköpostiosoitteet ovat muodossa
etunimi.sukunimi@­tampereennaisyhdistys.fi

 

Tykkää meistä Facebookissa!