Asukkaiden hyvinvointi

Varmistamme asukkaidemme hyvinvoinnin ja viihtyvyyden huolehtimalla heidän fyysisestä kunnostaan ja vireydestään.

FYSIOTERAPIA

Fysioterapian avulla ylläpidetään asukkaiden toimintakykyä ja tuetaan olemassa olevia voimavaroja. Kodissa työskentelee fysioterapeutti, jonka johdolla toteutetaan pienryhmäharjoittelua kodin kuntosalilla sekä suuremmissa ryhmissä osastojen päiväsaleissa muun muassa tuolijumppana ja rentoutushetkinä.

Hyvin varustellussa kuntosalissa voi tehdä ohjattuja tasapainoharjoituksia. Fysioterapia voidaan toteuttaa asukkaiden tarpeiden mukaan omassa huoneessa, vuoteessa tai vaikkapa ulkona. Lahdensivun kodissa asukkaille annetaan mahdollisuus säännölliseen ja ympärivuoden toteutuvaan ulkoiluun.

Asukkaiden hyvinvoinnin tukeminen perustuu yksilölliseen kunnon kartoitukseen ja suunnitteluun kotiin saavuttua. Suunnitelmaa tarkistetaan säännöllisesti, jotta varmistutaan tarpeiden mukaisesta ja ajantasaisesta kuntoutuksesta. Kodin fysioterapeutti huolehtii, että asukkaat saavat käyttöönsä heille sopivat apuvälineet.

TEKEMISTÄ JA TAPAHTUMIA

Lahdensivun kodissa asukkaiden päiviä virkistävät esiintyvien vierailijoiden tilaisuudet, monimuotoinen retkitoiminta ja päiväsalien omat tapahtumat. Kodissa huomioidaan vuodenkierron perinnejuhlat, mutta osataan luoda mukavaa tekemistä asukkaille myös arkipäivän iloksi. Esimerkiksi kädentaidoista kiinnostunut voi saada iloa luovan toiminnan ryhmästä, kirjallisuudesta kiinnostunut lukupiiristä ja ryhmäkeskusteluista innostuva muisteluhetkistä.

Henkilökunnan ja vapaaehtoistoimijoiden yhteistyöllä asukkaita autetaan löytämään tapahtumatarjonnasta itse kullekin kiinnostavaa ohjelmaa ja hyödyntämään harrastustoimintaa omaan tilanteeseen sopivalla tavalla.

Jalkojenhoito- ja kampaamopalvelut
Asukkaat voivat tilata lisäpalveluja kodissa käyviltä ammatinharjoittajilta, esimerkiksi jalkojenhoito- ja kampaamopalveluja.

Kioskikärry
Kioskikärry kiertää vapaaehtoisten toimesta asukkaiden luona joka toinen viikko. Asukkaat voivat halutessaan ostaa hedelmiä, juomia, makeisia ja hygieniatarvikkeita.

Seurakunta
Lahdensivun koti tekee yhteistyötä Messukylän seurakunnan kanssa. Kodin omille sekä lähialueen asukkaille järjestetään kuukausittain hengellisiä tilaisuuksia.

Lahdensivun koti

Jaakonmäenkatu 5
33560 Tampere

Sähköpostiosoitteet ovat muodossa
etunimi.sukunimi@­tampereennaisyhdistys.fi

 

Tykkää meistä Facebookissa!